Jobb Jobb Busy Busy

Hej kära läsare

Jag kan börja med att meddela  er att det går bra för vårt företag när det gäller att göra affärer. Vår leverantör i London har gjort ett anbud och vi har kommit överens om priset och  och jag fick även vårt företag att pruta när det gällde priset och det gick vår leverantör ”Elaine” med på.


Vi kommer att betala frakten som kommer att bli ungefär en femhundralapp dyrare men vi slipper att betala tullavgiften eftersom vi bor i Europa. Hade vi köpt in varor från Kina hade tullavgiften legat på 6.5% + 25 % moms … Stor skillnad visst?


Vi har svårt att bestämma vad vi ska sälja våra strumpnypor i. Vi har funderat på små textilpåsar där ungefär femton strumpnypor ska rymma .

Kom med förslag vad tycker ni? Vart kan vi hitta textil billigt förutom IKEA och hur kan vi sy våra textilpåsar snyggt? I vilken färg skulle du vilja ha textil påsen? 

/ Aya


22 September

Hej!
Just nu sitter alla inne på kontoret och jobbar på olika sätt med företaget. Olivia och Aya mailar olika leverantörer i Kina och de har redan fått svar från några. Vi får se hur det går! Anna sitter och skriver på affärsplanen som ska vara klar om ca 2 veckor. Och jag sitter och uppdaterar bloggen just nu, men snart ska jag också fortsätta med affärspanen.
    Anna skrev igår om att vårat namn Pinch It UF redan var taget av ett annat UF-företag. Vi kollade upp om det gick bra att använda namnet i alla fall och det gick bra eftersom det företaget hade avvecklats. Så det var ju bra :)
    Nej, nu måste jag fortsätta med affärsplanen!

/Linnéa, Pinch It UF

21 september

Hejsan läsare.
Vårat företag glider sakta men säkert fram. Vi håller just nu på att leta leverantörer men det ser ganska tomt ut på den fronten. Dessutom har vi upptäckt att vårat namn - Pinch It, redan har användts av ett tidigare UF-företag. Vi får se hur det går med det!

Nu på onsdag har vi vårat första möte med våran rådgivare, Odette! Det ser vi fram emot.
I förra veckan satte vi igång ordentligt. Vår marknadsundersökning blev klar och dessutom hann vi börja med affärsplanen som ska vara inne om ca. 2 veckor! Hjälp, panik!
Nu måste jag återgå till arbetet! Ha en fortsatt trevlig dag.

// Anna, Pinch It UF


Första inlägget

Hejsan!

Vi är fyra tjejer som går på Fyrisskolan. Vi håller på att starta ett företag och tänkte att ni ska få följa med oss på resans gång! Vår affärsidé är att med hjälp av våran praktiska strumpnypa underlätta sortering och tvättning av strumpor på ett smart och effektivt sätt i alla hushåll.
          Medlemmarna i företaget är Anna Östling (VD), Linnéa Funke (Ekonomiansvarig), Aya Ibrahim (Marknadsansvarig) och sist men inte minst Oliva Olsson (Produktansvarig).
Det var allt för oss. Hoppas ni följer oss under vårat UF-år!

// Pinch It UF


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0