22 Oktober

Hej!

Nu var det ett tag sen vi skrev i bloggen. Så det blir en snabb uppdatering om vad som har skett i företaget under den senaste veckan.

Under måndagen och tisdagen fixade vi det allra sista på affärsplanen och på tisdagen lämnade vi även in den, så nu ska vi sluta tjata om affärsplanen.
Igår hade vi möte med en av våra rådgivare, Odette. Vi pratade lite om färger på kläderna vi ska ha på mässor och liknande. Vi pratade även lite allmänt inför marknaden på Gränby Centrum i November. Vi kommer med mer information om den senare.

På fredag har vi ett till möte inbokat med en annan av våra rådgivare, Mikael.
Den här veckan ska vi även försöka bli klara med bruksanvisningen som ska följa med när man köper Pinch It. När vi är klara med den så är vi klara att börja sälja!

/Linnéa

Hej och hå, kämpa på!

Hej och hå,
nu måste vi verkligen kämpa på!
Idag är det fredag och detta innebär att det är inte långt kvar till den slutliga inlämningen av affärsplanen.
Vi har precis bestämt oss vilken färg vår logotyp ska ha och hur vår design på hela affärsplanen ska se ut. Resultatet blev så här:





// Anna Östling, Pinch It UF


Torsdag

Hej!

Idag är vi alla väldigt trötta, kanske på grund att vi sydde hela dagen igår. Anna ligger och sover, Linnéa kopierar grejer till svenska provet och Aya sitter på facebook och jag bloggar. Vi har några påsar kvar att sy och andra saker som vi måste göra men idag satsar vi på att plugga till svenskaprovet som vi har senare idag.

Igår var jag och Aya och hämtade våra efterlängtade strumpnypor! Det stod på postodern att paketet skulle väga 100 gram så vi förväntade oss att nyporna skulle vara pyttesmå, men när vi kom dit var det ett väldigt stort paket och nyporna var i en lagom storlek! Vi blev jätteglada och medan vi väntade på att vi skulle få hämta ut paketet fick vi smaka någon god buljong som vi blev helt förälskade i! Så vi bestämde att, på nästa sydag ska vi äta det! Mums! 





Linnéa kör runt Anna och vårat tyg på Ikea



Aya med alla våra strumpnypor!

Nej nu ska jag gå och sätta på lite vatten så vi kan dricka kaffe.
Ha det bra!

/olivia


hård arbetsdag

Hejsan alla läsare!
Idag har vi verkligen jobbat hårt.
Efter skolans lektioner tog vi bilen till mig och började med en gång att sy förvaringspåsarna till strumpnyporna.
Det tog sin tid och vi höll på i ca. FYRA hela timmar! ojojoj, vad vi jobbade på och vi blev tvungna att ta en liten fikapaus då de bjöds på Kladdig kladdkaka med Gammaldags vaniljglass! Mycket gott var det!

Här kommer lite bilder ifrån dagen hemma hos mig:

Vi jobbade verkligen hårt! Men det viktigast är ju att vi ha kul, eller hur Aya?

// Anna Östling, Pinch It UF

KICK-OFF

Hej

Idag klockan 13.00 ska vi på kick-offen i musikens hus i Uppsala!  Det ska bli kul!

Jag ska presentera vårat företag inför 800 personer, är nervös men jag tror att det kommer gå bra.
Alla företag i Uppsala kommer att presentera deras affärsidé och vilka dem är, dessutom kommer vi att få inspiration från några föreläsare och det ser vi fram emot.

Håll tummarna för mig :)

Vi Berättar allt senare.

/ Aya

 

Affärsplan inlämnad!

Hej!

Nu har vi precis lämnat in affärsplanen i sista stund! Det kändes mycket skönt, så nu kan vi äntligen njuta av vår helg som vi inte har kunnat göra på en månad, men vi har fortfarande några små justeringar att göra klart nästa vecka och några andra företagare ska titta igenom den så att den blir perfekt.

Nu tänkte vi att ni skulle få ett smakprov av vår affärsplan. Eftersom att många inte förstår riktigt vad det är vi ska sälja tänkte vi visa er ett urklipp från:

Produkten:

Vår produkt är en strumpnypa som används vid tvättning för att underlätta sorteringen av strumpor. Man fäster en nypa tillsammans med varje strumppar, på så sätt slipper man sortera strumporna efter tvättningen. Den är tillverkad av återvinningsbar plast, vilket gör den miljövänlig. Den är även tillverkad av värmetåligt material vilket innebär att den inte förstör kläderna.

Strumpnypan har en oval form som inte tar stor plats. Den har även en krok som man kan använda när man hänger upp tvätten. Den har en lätt vikt och bra hållbarhet.

Produkten kommer att paketeras i påsar så att dem är lätta att förvara. Vi har valt denna förpackning för dess enkla utseende och för att förhindra borttappning av nyporna.

I påsen kommer det även finnas en bruksanvisning om hur du använder Pinch It.

Här är en bild på oss alla fyra tillsammans



Vi hörs på måndag, ha en trevlig helg!

/Aya och Olivia


jobba jobba jobba

Imorgon ska affärsplanen in, elller ja, den preliminära inlämningen av affärsplanen.
Så nu måste vi jobba hårt! Vi lär nog sitta kvar efter skolan och fortsätta med affärsplanen



.
Slutspurten!

Aya ser fram emot morgondagens inlämning av affärsplanen!

/Anna

Nu är vi igång!

Igår kom vi igång ordentligt! Efter lunch åkte alla vi till Ikea för att kolla tyg till våra påsar. Vi hittade ett vitt och ett limegrönt tyg som vi tyckte skulle passa mycket bra till våra påsar! Efter Ikeabesöket åkte vi till Linnéa och började att sy på en gång. Jag klippte, Linnéa sydde och Oliva och Aya höll på med affärsplanen, vilket teamwork!
Nu väntar vi bara på våran produkt som vi hoppas på kommer imorgon. Nu är vi verkligen igång!


Jag jobbar för fullt!


Här jobbar alla för fullt!

/Anna

Måndag

Hej på er alla!

Nu är vi tillbaka igen efter helgen. Vi har massor att göra, just nu håller vi på med affärsplanen som ska vara klar redan på fredag!! Men vi är en bra bit på väg iaf och är klar med några delar. Men det vi fortfarande funderar på är exakta färger och hur många nypor vi ska ha i påsen som vi ska sälja dem i. Vi har kommit fram till att vi ska ha så man kan plocka själv hur många man vill ha och i vilka färger men även att vi ska sälja en påse med bestämt antal. Frågan är hur många i den, 10, 16, 20 st, vad tycker ni skulle vara lämpligt?

Men nu ska jag fortsätta att skriva om våran kundgrupp. Men först kommer lite bilder på vårat lilla fina kontor! 


  Anna och Linnéa skriver klart marknadsundersökningen och Aya pratar i telefon som hon brukar göra





Här håller vi alla på med affärsplanen.

Ha en bra dag!
/Olivia

2 Oktober

Hejsan alla miljontals läsare!
Dagarna går och riskkapitalen bara rullar in! Nästa fredag ska affärsplanen vara inne och det känns som att vi har lite ont om tid. Men en bit på väg är vi i alla fall. Just nu är Olivia och Aya hos lärarna och fortsätter på vår marknadsundersökning och vi (Linnéa och Anna) sitter inne på kontoret och håller på med ekonomin.
Idag ska fakturan betalas så att vi får våra produkter. Leveranstiden är ca 4 arbetsdagar, så vi borde få produkterna någon gång i slutet av nästa vecka.

Men nu ska vi fortsätta arbeta!
/Anna och Linnéa

RSS 2.0